• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2: Dan doen wij het wel . . .

Nieuws

Rabobank Orion Volleybal HS2 – Focus4U Woudenberg HS1:  3 – 2

Jawel trouwe lezers, jullie lezen het goed, de wedstrijd tussen Rabobank Orion Heren 2 en de bezoekers uit Woudenberg kende, door het uitvallen van het DWF, een verkeerde uitslag op de Nevobo-website.

Uiteraard zouden de gasten uit Woudenberg graag willen dat ze een keer konden winnen in Doetinchem ☺. Helaas voor hen was driemaal geen scheepsrecht. Kansen waren er echter te over voor de bezoekers om inderdaad een 3-1 of 3-2 winst te pakken.
Een ruime voorsprong in set 3 lieten ze lopen en dito de mogelijkheid om op een 2-1-setvoorsprong te komen. Dat gebeurde dus niet. Gelukkig maar voor de thuisspelende heren van Rabobank Orion.

De eerste twee sets kenden een grillig verloop, waarin de onzen in set 1 doordrukten in de laatste fase van de set, maar bij de tweede al te snel het initiatief lieten aan de gasten. Set 3 werd vervolgens gestolen. Dat had kennelijk een dermate ontspannend effect op het team van Eric Maan, dat set 4 dramatisch werd gestart, en dat de achterstand opgelopen in de beginfase funest werd om nog een beroep te doen op vier volle punten.
Set 5 was uiteindelijk het product uit vier sets best matig en technisch slecht volleybal (dat laatste lag echter niet aan de thuis ploeg), waarbij Rabobank Orion Heren 2 het gelukkigst was in de loterij. Hiermee werd een derde competitiezege op rij een feit.

Zaterdag 16 november trekt de oranje-invasie naar Aalten. Waarbij we voor het eerst in zeer lange tijd kunnen spreken van een echte derby uit de oude regio Oost in deze eerste divisie, en het weerzien met een aantal bekende gezichten. Voor Bovo zullen de twee potjes tegen grote broer Rabobank Orion gezien worden als een tweetal hoogtepunten in het seizoen. Wij zien dat als een stap verder te nemen in het proces dat ontwikkeling heet.

Wedstrijd:
Zaterdag 9 november 2019 in de SaZa Topsporthal
Rabobank Orion Volleybal HS2 – Focus4U Woudenberg HS1
Uitslag: 3 – 2
Setstanden:  25-18, 18-25, 27-25, 18-25, 21-19
Verslag: Marco Buiting
Foto aanhef: Archief Hans van Dijk.