Heren 2: eerste winst een feit

Nieuws

Apollo 8 HS 1 – Rabobank Orion HS2: 1 – 3

Dat het seizoen stroef op gang komt is een understatement. Zeker na een aantal wisselingen in team en staf, plus een volle ziekenboeg geeft dat dan zijn uitdagingen. Nota bene werd er nu op een zondag gespeeld, waardoor de horecagelegenheden op zaterdagen het even moesten doen met wat minder omzet.

Gelukkig traden we weer aan met midman Simon in de gelederen. Na zijn knie wat rust te hebben gegund konden we weer een beroep doen op zijn inbreng.
De eerste set in Borne startte bijzonder stroef onder ruime publieke belangstelling. Met name de passing was bij tijd en wijle niet scherp, alsmede de afstemming setters en aanvallers. Met slordig speel leverden we deze set ook duidelijk in bij de mannen van Apollo. Er zat nog net geen strik omheen . . .
Na een paar omzettingen begon de Doetinchemse diesel te draaien. De passing en servedruk kwam beter op gang. Ondanks dat het nog stroef liep, kwam het toch tot het gelijktrekken van de setstand.
Van het getoonde niveau vervolgens in set drie werden we wel vrolijker. Door de gebrachte servedruk werd het spel van Apollo (te) doorzichtig, en werd met name blokkerend gegrossierd in punten. Met een duidelijke winst als gevolg.
Dat vervolgens set vier niet hoogstaand was aan beide kanten, was een gevolg van werkvolleybal. Voor Apollo was het overleven in de wedstrijd en pogen tot het komen van een tiebreak. Voor de Orion-mannen was het pakken van de vier punten en de wedstrijdwinst de inzet. De verkregen voorsprong halverwege de set werd dan ook niet uit handen gegeven, een 3-1 winst als gevolg. De eerste uit overwinning in dit prille seizoen.

Feitelijk staat zaterdag 26 oktober ingepland Woudenberg uit. Maar vinden we het opvallend dat dit geen officieel speelweekeinde is. Voor de rustperiode spelen we deze liever niet en hebben we net als alle andere teams graag even een break. We zullen zien!