• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2: gevoelige mispeer 0 – 4

Nieuws

Rabobank Orion Volleybal HS2 – FOOX Olhaco HS1: 0 – 4

Na een weekend overgeslagen te hebben in deze eerste divisie traden de manschappen van Eric Maan vandaag aan tegen het Hoogeveense Olhaco. Waar eenieder natuurlijk uitkeek naar een spektakelstuk tussen de nummer 3 en 4 op de ranglijst, werd dit voor het team een gevoelige mispeer.

Laten we het erop houden dat Olhaco serverend zijn zaken stukken beter op orde had dan Rabobank Orion en dat menigeen maar een sabbatical had genomen voor een paar uur, om tevens afstand te nemen van opdrachten, tactisch plan en eigen spelniveau. Gevolg was een klinkende nederlaag, waarin we geen minuut aanspraak hebben kunnen maken op meer, alhoewel de setstanden anders doen vermoeden.
Kortom: een terechte 0-punter. Uiteraard zullen verwachtingen anders hebben gelegen na de opmars op de ranglijst na vier overwinningen op een rij. Het wordt dus weer terug naar de tekentafel en hard aan de slag op de trainingen om een basis te leggen voor de toekomst.

Was het allemaal kommer en kwel? Gelukkig niet. We hebben weer de gelegenheid te baat genomen en stonden op een gegeven moment met vier tieners in het veld, om ook daar de spelende ervaring op te laten doen voor hun ontwikkeling. Altijd goed voor de lijn, waarin we vandaag (voorafgaand aan deze partij), toch zeer leuke dingen hebben gezien bij de opleidingsteams Heren 3, 4 en 7.

Zaterdag 7 december wacht een nieuwe opgave tegen promovendus CSV in Zwolle, aanvang 19.30 uur Deltion College Zwolle. Het is aan het team om te laten zien, dat men ook uit een ander vaatje kan tappen en daarbij een beter en gebruikelijk spelniveau op de mat kan leggen.

Wedstrijd:
Zaterdag 30 november SaZa Topsporthal Doetinchem
Rabobank Orion Volleybal HS2 – FOOX Olhaco HS1
Uitslag: 0 – 4
Setstanden: 14-25, 20-25, 22-25, 25-27
Verslag: Marco Buiting
Foto aanhef: archief Hans van Dijk