• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2 heeft even ’n off day

Nieuws

Sudosa-Desto HS1 – Rabobank Orion Volleybal HS2: 3 – 1

Na de winst tegen Sovoco hadden we ons meer voorgesteld van het treffen tegen het Assense Sudosa-Desto.

Gelukkig konden we Dik Heusinkveld na meer dan een jaar blessureleed weer terug begroeten in de basisopstelling. Een positief gegeven. Die impuls gaf ook een goede start aan het team in de eerste set (8-4) voorsprong.
Wat zich daarna ontwikkelde, was tekenend dat het team nog steeds zoekende is naar lijn. Een te hoge individuele foutenlast, plus het structureel niet uitvoeren/opvolgen van tactische opdrachten drukken je dan dieper in het rood. Met als gevolg een negatief resultaat.
Gezien de setstanden was er zeker geen sprake van een afstraffing, maar echt spannend is het ook niet geweest. We mogen van geluk spreken dat we weg komen met een punt, zodat we niet voor niets zijn afgereisd naar de ‘verste uitwedstrijd van dit seizoen’.

Een kwestie van een dikke spiegel pakken en zoeken naar de eigen verantwoordelijkheid. Voor eenieder, staf en spelers, is er weer werk aan de winkel. Volgende week mogen we in PDK Huizen de kersverse koploper begroeten in deze eerste divisie, eentje die al jaren bruist van ambitie, maar het nog niet waar heeft kunnen maken.

Ook een club die we regelmatig tegen komen op het NOJK platform. Een der ‘laatsten der Mohikanen’ die nog heil ziet in het opleiden van jeugdspelers bij de jongens/heren. Hopelijk dat dit gegeven wat meer gif en besef in ons oprakelt . . .

Wedstrijd:
Zaterdag 5 oktober 2019 in Assen
Sudosa-Desto HS1 – Rabobank Orion Volleybal HS2
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-20, 25-23, 23-25, 25-16
Verslag: Marco Buiting