• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2 herstelt zich thuis

Nieuws

Rabobank Orion Volleybal HS2 – Axell Claims/Sovoco HS1: 3 – 1

Na de mispeer vorige week volgde herstel in de eerste thuiswedstrijd in dit gloednieuwe seizoen. 

Peerke was inmiddels weer terug en de positie van de geblesseerde Janus op diagonaal werd met verve ingevuld door Heren 3-speler en Orion-jeugdlid uit eigen kweek Jelte Stelwagen. Die liet op diagonaal weer zien dat een linkerklauw binnen een team, en zeker op die positie, van meerwaarde is.
Ondanks een tweede optreden op dit niveau dus een klasse prestatie. Laat zien dat we gewoon blijven doorgaan in het putten uit de eigen opleiding, ondanks het feit dat Papendal met hongerige ogen en graaiende handen blijft volgen met het schaarser wordende volleybaltalent binnen NL . . . Dat laatste levert namelijk clubs geen f*ck op. Daar blijft ook een bond in tekort schieten. Dat is echter een andere discussie . . .

Terug naar het clubbelang: De wedstrijd was verder niet hoogstaand. Maar goed, we zitten nog duidelijk in de opbouwfase met een op een aantal plekken gewijzigde Mannschaft. Kortom: het resultaat was nu even heilig. Verder zaten er bij tijd en wijle goede zaken in het spel. Daaraan hebben we houvast. Er zit verder nog zeker rek in de bovenkant van het team. Een mooi gegeven.

Zaterdag 5 oktober wederom een testcase. De Rabobank Orion-karavaan trekt dan naar Assen om aan te treden tegen het eerste herenteam uit het volleybalbolwerk met ook een opleidingsvisie in de kop van de provincie Drenthe: Sudosa-Desto. We kennen menig hal aldaar uit het verleden met de deelname aan een aantal edities van het KVT. Ook hier zien we weer uit naar een fraaie en leerzame pot.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 28 september 2019 in de SaZa Topsporthal
Rabobank Orion Volleybal HS2 – Axell Claims/Sovoco HS1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-22, 25-22, 20-25, 25-17
Verslag: Marco Buiting