• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2: Ieder kent zijn plaats

Nieuws

‘We zijn er bijna, maar nog niet helemaal’

De stand op de ranglijst is vertekend. EVV heeft vier wedstrijden minder en kan zich door vier maal de maximale score te behalen nestelen bij de top drie. Bovendien zijn de verschillen tussen de plaatsen daaronder zeer klein. Iedereen kan van iedereen winnen, maar ook verliezen.

Het aantal 4-0 uitslagen in de eerste divisie A is gering en 3-2 uitslagen relatief hoog. Dat zegt genoeg. Ons spel is sprankelend en nodigt uit. Het boeit, het is verrassend en iedereen heeft zijn aandeel. Resultaten zijn goed, het spel dus ook.

Maar genoeg over de ranglijst. Kijkend naar de volleybalontwikkelingen van Heren 2 ben ik tot nu toe zeer tevreden. Het leerproces van een team om gezamenlijk gemaakte afspraken na te komen, ze ook nog eens netjes uit te voeren is geen sinecure. Het volhouden al helemaal niet. Het vraagt niet alleen veel van de individuele speler maar zeker ook van de  gezamenlijkheid van de groep. Met die gezamenlijkheid zit het wel goed.

Onderlinge verhoudingen zijn duidelijk. Iedereen kent zijn plaats en iedereen wil winnen.
Deze groep kan vreselijk goed volleyballen wanneer het allemaal op zijn plaats valt. Geen ruimte voor persoonlijk gewin, taken uitvoeren en het vuile werk voor elkaar opknappen.


Trainer/Coach Eric Maan.

In het volleybal werkt dat alleen als alles op het veld op zijn plaats valt. Wanneer er een of twee (onbewust uiteraard) verzaken is het gedaan. Dan zal je niet succesvol zijn. Dan klopt het niet. Dat maakt het spelletje zo leuk. Bij een fysieke tegenstander kan je elkaar nog eens
een ‘schop’ geven. Bij een netsport kan dat niet en komen met name andere kwaliteiten boven drijven.
Concentratie, mentaal volhouden, duidelijkheid en initiatief nemen zijn kenmerken, die als ze samenvallen, tot het gewenste resultaat kunnen leiden.
Het moet dus kloppen met elkaar. Dat is beïnvloedbaar door de individuele speler. Zeker als je je eigen fysieke en mentale taken op orde hebt. Op dat vlak zijn we er nog net niet. We zitten er dicht tegen aan.
Dat zal het doel worden voor de komende weken, om van net niet ‘helemaal’ te maken. Dat gevoel herkennen en volhouden tot het einde van de competitie.

Eric Maan
Trainer/Coach Heren 2

Foto’s: Archief Hans van Dijk.