• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2 net iets te slordig

Nieuws

Rabobank Orion Volleybal HS2 – Sudosa-Desto HS1: 2 – 3

Na de overwinning in de Bunt vorig weekeinde was het weer het moment om aan te treden tegen de huidige koploper van de ranglijst en tevens gerenommeerde opleider in volleyballand, te weten het Assense Sudosa-Desto. 

Uiteraard was de intentie uitgesproken om te stunten. We leken in de eerste set ook hard op weg. Helaas waren we in pass en serve simpelweg op de beslissende momenten iets te slordig. Tekenend was de 21-20 voorsprong in set 1, die met vijf fouten op rij werd ingeleverd met een 21-25 verlies als resultaat. Die tendens zette zich voort in set 2. Sudosa zette net wat meer druk in de serve, en met succes. Ondanks wisselend spel haakten we aan, echter te laat.

Set 3 toonde hetzelfde beeld, maar het team van Eric Maan knokte zich alsnog naar setwinst. Set 4 werd de ogenschijnlijke easy win. Sudosa was even mentaal ook ‘van het padje’ vanwege het laten ontglippen van een 3-0 voorsprong. Vandaar het grote verschil. Met name serverend en blokkerend waren we hier de betere partij.

Set 5 moest uiteindelijk de beslissing geven. We bleven in de beginfase van de set prima bij. Helaas in de middenfase werden we te slordig en waren we te weinig bezig met opdrachten. Kortom: we deden onszelf de das om. Achteraf kunnen we concluderen, dat dit het maximale was wat we eruit konden halen. Maar als we de tweede set wat scherper hadden gespeeld, had het zo onze kant op kunnen rollen. What if telt dan uiteraard niet.

Zaterdag 25 januari reizen we af naar een ander volleybalbolwerk, te weten PDK Huizen, aanvang 18:45 uur. De thuiswedstrijd speelden we in een zwaar aangepaste opstelling, dat ligt nu wel anders. We verwachten op volle oorlogssterkte te kunnen afreizen met een volledig fitte selectie. We kijken uit naar een fraaie pot tegen de runner-up op de ranglijst.

Wedstrijd:
Zaterdag 18 januari 2020 in de SaZa Topsporthal
Rabobank Orion Volleybal HS2 – Sudosa-Desto HS1
Uitslag: 2 – 3
Setstanden: 21-25, 23-25, 27-25, 25-14, 11-15
Verslag: Marco Buiting
Foto: archief Hans van Dijk