• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2: Toch prima resultaat

Nieuws

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem HS2 – EVV HS1: 2 – 3

In de afsluiter van het kalenderjaar wisten we, dat we in het Elburgse EVV een taaie kluif gingen krijgen.

In het treffen ‘jeugd tegen ervaring’ was de start van het team van Eric Maan onder de maat en kwamen de bezoekers vele malen sterker uit de startblokken. De eerste set speelden we simpelweg te flets en met te weinig druk. Aanvallend, onze kracht, vanaf onze kant waren er tevens teveel fouten, terwijl de bezoekers alle gelegenheid krijgen om met veel variatie de punten op het scorebord te krijgen.
In de tweede set toonden we herstel. Mede door het kunnen buigen op een arsenaal aan wissels bouwden we bij aanvang al een ruime voorsprong op. Die verdampte echter aanzien in één rotatie, maar op het eerste setpoint was het raak.
Set drie was grotendeels een kopie van set twee, maar nu in het voordeel van de bezoekers. Set vier was voor ons de beste, gezien het getoonde niveau. Een wat betere grip op hun buitenspelers (met name hun linkshandige nummer 5 is zeer vaardig!) en wat betere servicedruk liet de verhouding in ons voordeel uitvallen.
Een vijfde set moest dus een winnaar gaan aanwijzen in de voor de toeschouwers leuke partij. Helaas liepen we in de beginfase te snel tegen een achterstand aan en eigenlijk op de wissel (4-8 achter) was er een basis gelegd voor set verlies. Complimenten aan het team: het kwam nog terug tot 13-13, met alle mogelijkheden nog open, helaas ging de laatste side-out mogelijkheid buiten de lijnen.

Al met al heeft het team een prima pot op de mat gelegd en hebben we een prima resultaat behaald, waar we tevreden mee zijn. We kunnen concluderen na de eerste helft dat het team op de piek van het niveau zeker beter is geworden, maar dat het nog hard werken is aan vastheid/constantheid.
Er is daar zeker nog rek in aan de bovenkant. Nu een aantal weken kerstreces voor het team. Een aantal spelers gaat zich op Papendal melden voor de voorbereiding op de aankomende WEVZA-toernooien met pre-jeugd en jong oranje. Verder nemen we natuurlijk weer met een viertal jongensteams deel aan het NOJK. De meters in de opleiding blijven gemaakt worden, niet onbelangrijk voor de continuïteit binnen de club en de jongens- en herenlijn richting de toekomst.

Heren 2 genoot op zijn beurt weer na met de inmiddels beruchte sinterkerst viering. Mooi om te zien dat deze prille traditie begint over te vloeien naar andere teams binnen de club. Onder het genot van een hapje (beschikbaar gesteld door sponsor Kippie, waarvoor dank) en een drankje sloot het team de eerste helft af. We kijken natuurlijk weer uit naar de eerste competitiewedstrijd van zaterdag 11 januari a.s. in de altijd Knusse De Bunt te Soest.
Rest mij niets anders om namens het team u allen alvast fijne dagen toe te wensen en een voorspoedig 2020!

Wedstrijd:
Zaterdag 14 december 2019 in SaZa Topsporthal
Rabobank Orion Volleybal Doetinchem HS2 – EVV Bultman-Hartholt HS1
Uitslag: 2 – 3
Setstanden: 16-25, 25-23, 23-25, 25-18, 13-15
Verslag: Marco Buiting
Foto’s: Hans van Dijk

 

Meer foto’s van deze wedstrijd.