• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2 wint topper in Woudenberg

Nieuws

Woudenberg HS1 – Seesing Personeel | Orion HS2 1 – 3

Seesing Personeel | Orion Heren 2 pakte de 1-3 winst in de topper te Woudenberg.

In een volgepakte sporthal De Camp werd de heksenketel in de eerste twee sets toch aardig gedempt, door een controlerend Orion. Met name de eerste set werd het tactisch plan met gedegen spel en veel servicedruk uitgevoerd. Dit ondanks de voor de 2e divisie te weinig speelruimte rondom het veld.

Wat dat betreft is het niet vreemd dat Woudenberg in de voorgaande zes thuiswedstrijden amper wat heeft laten liggen. Ondanks of dankzij dit thuisvoordeel lieten de heren aldaar zien wel te kunnen ballen, met veel lengte aan de buitenkant en spreiding in het spel. Die spreiding kwam overigens ook niet uit de verf in set 2. Het oranjelegioen van het coachend duo Björn Proost en Bas Ernst was simpelweg net iets scherper op de belangrijke momenten.

In set 3 tapte Woudenberg uit een ander vaatje. De servicedruk werd met succes verhoogd en de foutenlast aan Doetinchemse kant steeg enorm. Reflecterend op eigen spel kwamen een tweetal zaken bij elkaar: Woudenberg serveerde ‘va-banque’, echter het niveau van de Orion-spelers was op dat moment gewoonweg ver te zoeken door een te hoge individuele foutenlast. Halverwege de set was de score eigenlijk al onoverbrugbaar. Wijselijk werd besloten om de tegenstander even ‘uit te laten razen’ en de reserves wat speeltijd te gunnen.

De basis ging in preparatie voor set 4. Deze werd dan ook gestart met een Woudenberg dat even de tong op de schoen had liggen vanwege, in onze optiek, verbruikte energie in set 3. Het team keek dan ook vanaf moment één in set 4 tegen een 3-4 punten achterstand aan, een voorsprong die uiteindelijk door de Orion-reserves niet uit handen werd gegeven. Zo werden dus vier zeer waardevolle punten bijgeschreven op het conto van de koploper, ondanks een kwalitatief middelmatige wedstrijd vanuit Orion-optiek.

Achteraf gezien waren het met name de omstandigheden die de wedstrijd speciaal maakten. De nummer 1 tegen de nummer 2, overvolle tribunes en veel sfeer. Dit zijn situaties die niet na te bootsen zijn op een training. Die moet je gewoon meemaken en ervaren. Uiteraard bleef het nog wel even rumoerig in Woudenberg. De Heren 2-selectie blijft natuurlijk graag hangen om de sfeer wat op te krikken bij de overigens zeer sympathieke gastheren.

Morgen nog een moment om na te genieten, maar dan gaat de knop toch weer echt om. Zaterdag 3 februari wacht in het Home of Orion de partij tegen Rebelle. Hier is wel een beter niveau vereist dan vandaag geëtaleerd in Woudenberg om deze noot te kraken!

 

Wedstrijd:
Zaterdag 27 januari 2018 in Woudenberg
Woudenberg HS1 – Seesing Personeel | Orion HS2
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 15-25, 21-25, 25-12, 22-25
Verslag: Marco Buiting