• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2: zakelijke overwinning?

Nieuws

Vives HS 1 – Seesing Personeel | Orion HS2: 1 – 3

Heren 2 heeft voor het eerst na twee verloren uitwedstrijden weer een uitzege genoteerd. Waar gevreesd werd voor een ‘uit-syndroom’ na belabberde optredens in Nijmegen en Dieren, werd er nu een ‘zakelijke overwinning’ geboekt in IJsselstein.

Nou ja, zakelijk . . . Vives verzaakte eigenlijk om een matig spelend Orion-reserves de wil op te leggen. Waar een aantal Orion-spelers thuis gaven, deed dat een aantal op bepaalde momenten ook weer niet. Dat was de eenzijdige conclusie na de wedstrijd.

Na een slechte start in de wedstrijd (9-3 achter) herpakte het team zich wel, echter te laat om wat te betekenen in set 1. In set 2, in neutraal optiek de beste vanuit Orion, werd er orde op zaken gesteld. Beide teams hadden vervolgens moeite om constant te blijven in set 3.
Aan de hand van Dean ‘Rocky’ Rots en de erop los beukende Simon Eelderink, een stabiel spelend trio Sloot/Dijkman/Heusinkveld, en de plafondservices van Maarten Visser, waar menig divisie speler zich op verkijkt, werden op de beslissende momenten toch de ‘big points’ gepakt.
Beste lezers, let wel: dit kwartje had ook de IJselsteinse kant op kunnen rollen! Dat beeld zette zich voort in set 4. Coach Proost was genoodzaakt in te grijpen na labiel passwerk op een 9-5 achterstand met een dubbele wissel. Jurjen Nijkamp en ‘Janus’ Horstink werden ingebracht om het tij te keren. En zo geschiedde.  Het IJsselsteins verzet werd daarmee definitief gebroken.

Achteraf kunnen we concluderen dat we niet best gespeeld hebben, maar toch de punten gepakt. Dan geldt: resultaat = resultaat, hoe lelijk dat ook mag zijn. Zeker in deze divisie waar iedereen van iedereen kan winnen, mogen de punten gekoesterd worden. Zo komt dat ook naar voren in het klassement. We blijven ons verder naar boven richten, want dat blijft het doel.
Verder kunnen we constateren dat Vives een aanwinst is voor de 2e divisie. Ze verkochten de huid duur. Als we verder toch iemand mogen benoemen die constant acteerden vandaag was het wel het scheidsrechterlijk duo. Hulde!

Zaterdag 18 november is er weer ruimte voor rust en privévertier. Er wordt door een groot aantal jeugdteams uit de lijn (JA1/JB1/JC1/JC2/H7) wel een heus thuisprogramma afgewerkt. Een mini Super Saturday, maar wel met een serieus programma. Verder treedt Heren 2 op zaterdag 25 november weer aan in de eigen arena. Ditmaal staat er, met een onderbreking van een seizoen, weer een echte Doetinchem-Arnhem confrontatie op het programma. Komt dat zien!

 

Wedstrijd:
Zaterdag 11 november 2017 in IJsselstein
Vives HS 1 – Seesing Personeel | Orion HS2
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 25-18, 19-25, 24-26, 20-25
Verslag: Marco Buiting