• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 3 pakt eerste winst bij SSS

Nieuws, Wedstrijdverslagen heren 3

Ikvolleybal.nl/SSS HS3 – Rensa Family Orion HS3: 1 – 3

De eerste ‘officiële’ pot van het nieuwe seizoen. Wat kunnen we daar over gaan zeggen? Misschien goed om even een maand terug te gaan in de tijd. Na diverse oefenpotjes tegen tegenstanders van verschillende niveaus kwamen wij tot de conclusie, dat het spelletje aardig  draait bij ons, maar dat er zeker nog ruimte voor verbetering aan de bovenkant. Aan deze verbeterpunten is hard gewerkt.

Na de fotosessie op zaterdag 23 september vertrok het zooitje ongeregeld vol goede moed naar de eerste tegenstander: SSS Heren 3. In Barneveld werd de kantine meteen maar overgeslagen (de koffie is daar niet te verteren) en maakten de mooie mannen zich klaar voor de wedstrijd.

Over het spel kunnen we een korte, krachtige analyse maken. Set 1 begon wat stroefjes, maar na wat tips van onze groepsbegeleider werd de eerste winst binnengehaald, voordat  SSS bij de ‘big-points’ kwam.

In set 2 en 3 kregen we meer servedruk te verwerken waardoor we even moesten schakelen. Heren 3 ging niet ‘chocken’ boven de 20, iets wat het jeugdige SSS wel deed. Voor het begin  van set 4 zette kapitein Gijs de boel op scherp. “We willen niet alleen winnen, we willen ze kapot maken”. Deze uitspraak had een tegenovergestelde uitwerking. Het begon te stotteren bij ons, de servedruk viel weg, de blokkering was te laat en de communicatie werd  een soort van gebarentaal.

Tegen de verwachting in ging SSS nu niet chocken boven de 20.  Het was vrij snel gedaan met  ons verzet. Maar met vier punten in the pocket, verbeterpunten opgedaan gaan we verder.

Tekst Tim Ruesen
Foto aanhef: Robert van de Gevel

Wedstrijd:
Zaterdag 23 september in De Meerwaarde Barneveld
Ikvolleybal.nl/SSS HS3 – Rensa Family Orion HS3
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 19-25, 23-25, 23-25, 25-19