• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Minke terug op Orion-nest

Nieuws, Teamnieuws dames 1

‘Ons doel: plezier maken en proberen te winnen’

Nieuw jaar, nieuw team. Dat geldt ook voor mij. Afgelopen vijf jaar volleybalde ik bij Dynamo in Apeldoorn, daarvoor bij Orion. Dit seizoen ben ik terug. Klaar voor een nieuwe uitdaging op een hoger niveau. Daar heb ik super veel zin in dit seizoen.

Dames 1 is een jong bijna geheel nieuw team, dat elkaar nog nauwelijks kent. De groep moet individueel beter worden en als team naar elkaar toe groeien. De eerste lichtpuntjes zijn al zichtbaar. Onze eerste oefenwedstrijd was tegen WSV (Warnsveld). Zonder verwachtingen betraden we de sporthal.
Ons doel: plezier maken en proberen te winnen. Voor een nieuw team ging het redelijk goed.

Het toernooi in Klazienaveen was van een ander kaliber. Een lange dag, ‘s ochtends vroeg op en pas laat in de avond thuis. We waren nog niet compleet en speelden wedstrijden met pieken en dalen. Maar, het was een goede leerschool.
De week erna gingen we samen met Dames 2 en Heren 3 naar Groningen. Met wedstrijden van een half uur en een bloedhete sporthal ging het al stukken beter. Aansluitend vertrokken we met drie teams naar de scouting in Veendam voor het teamweekend. De volgende dag keerden we,  na een gezellige avond, huiswaarts.

Precies een week later mochten we weer naar Groningen, dit keer voor het ‘echhie’. Met niet al te grote verwachtingen en veel energie begonnen we aan de wedstrijd tegen Veracles Dames 2. Wonnen ijzersterk de eerste twee sets, maar konden de zege niet over de streep trekken.
Helaas gingen we met een dubbel gevoel naar huis. We verloren met 3-2, maar wel met twee punten in de pocket.

Tekst: Minke hoge Bavel
Foto aanhef: Robert van de Gevel