• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Nieuwkomer Jesse trapt seizoen af

Nieuws, Wedstrijdverslagen heren 2

‘Snel mijn wilde haren verliezen’

Het eerste verhaaltje van het jaar, en dat ook meteen van iemand die nog niemand kent. Wat een eer om het (thuis)seizoen op deze manier af te mogen trappen.

Mijn naam is Jesse Linneweever, 26 jaar oud en de kleinste midden van de competitie waar het mooie Heren 2 in uitkomt. Dit wordt mijn eerste seizoen bij Rensa Family Orion, maar bij nieuwe clubs starten is voor mij niet nieuw. In de afgelopen vijf jaar heb ik bij vijf verschillende verenigingen gespeeld. Je zou mij dan ook in kunnen schatten als ‘smerige clubhopper’, maar niets is minder waar.

Door onder andere het lastige en welberuchte covid-seizoen en het imploderen van het team waarvan onder andere Hidde Huisman, Robin Jansen en voormalig Jan-Douwe deel uitmaakten, ben ik een tijdje dolend geweest. Hidde kwam ik per toeval tegen op de piste in Oostenrijk (of de après-ski). Daarna nóg een keer bij Hanos in Hengelo (O). Twee weken later trainde ik mee. Het leek wel voorbestemd.

Bouwen
Maar genoeg over mij. Hoe staat het team ervoor? Nou, bij een vroege start van de voorbereiding begin augustus en het feit dat er toch wel veel is veranderd in het team zijn we gestart met bouwen. De eerste oefenwedstrijden stonden snel op de agenda.

In het fraaie Nijmegen trapten we af in een vierkamp tegen Pegasus Nijmegen, Peelpush en Zaanstand. Door onze goede voorbereiding wonnen we alle drie de wedstrijden. We zagen dat de chemie in Heren 2 goed is, maar dat er nog veel aan geslepen mocht worden.

De week erop kwamen we Peelpush weer tegen in het voorbereidingstoernooi op eigen bodem. Ook kwam Alterno Apeldoorn langs, een team waar ik drie jaar geleden nog voor uitkwam. Altijd leuk om te zien hoe klein het volleybalwereldje is. Nog leuker was het om die wedstrijd te winnen. Dat ik niet in het veld stond was bijzaak.

Onder het motto ‘alle goede middens zijn kaal’ verwacht ik bij Orion dan ook snel mijn wilde haren te verliezen en een geweldig seizoen neer te zetten

 

Tekst: Jesse Linneweever
Foto: Robert van de Gevel