• Ubbink

Orion Heren 2 verslaat Rebelle

Nieuws

Seesing Personeel | Orion HS2 – Auto van Oort/Rebelle HS1: 3 – 1

Seesing Personeel | Orion Heren 2 pakte in de wedstrijd tegen de bezoekende Dierenaren vier punten door een 3-1-overwinning.

Dat de wedstrijd tegen Rebelle garant staat voor strijd is bekend. De ploegen kennen elkaar door en door. In de voorbereiding werd al tegen elkaar geoefend en waren de verschillen miniem. Verder was er altijd nog de nare nasmaak van het verlies in de eerste helft van het lopende seizoen te Dieren.
Rebelle blijft verder ook nadrukkelijk meedoen op de ranglijst. Wat dat betreft was het een treffen tussen de nummer 1 en 3, maar nu wel met een aardig gaatje al in punten (14). In de eerste drie sets lieten de gastheren er geen gras over groeien. Rebelle werd met sterk serveren onder druk gezet, waardoor het grootste verschil gemaakt werd. Louter slordigheden in de eigen rallye pass voorkwamen dat deze sets met een groter verschil gewonnen werden.

Enig smetje op de zege was het verlies in set 4. Door individuele fouten werd het verschil daar te groot en ging de winst naar de bezoekende ploeg. Verder bleek gedurende de wedstrijd dat bij de thuisploeg de kracht hem ook zit in de bank. Mede door een volle en scherpe dubbele bezetting op elke positie zijn de mogelijkheden legio om het roer om te gooien indien de individuele foutenlast te hoog wordt. De wedstrijd werd dan ook beëindigd met een drietal aanpassingen t.o.v. de startopstelling.

Dat de heren bezig zijn aan een sterke serie blijkt. Dit was namelijk alweer de tiende overwinning op een rij. Zaterdag 10 februari wacht in Barneveld een nieuwe en serieuze opgave voor het team: dan spelen we namelijk tegen de reserves van SSS. Komt dat zien om 16:00 uur in De Meerwaarde!