• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Taai Dames 1 pakt twee punten

Nieuws, Wedstrijdverslagen dames 1

Dynamo Tubbergen DS1 – Rensa Family Orion DS1: 3 – 2

Dames 1 keerde zaterdag 16 maart uit Tubbergen niet met de volle buit huiswaarts. Slechts twee punten vielen de Doetinchemse dames tegen Dynamo ten deel. Het team was aangeslagen door blessures van Marit Bus en Anna Volman.

Marit is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld en Anna overstrekte op de training haar schouder en is de komende weken niet beschikbaar. Gelukkig nam Anne Smeitink de opengevallen plek in. Orion moest het daardoor met slechts acht speelsters doen.

De eerste set startte Orion afwachtend, afgesproken variaties kwamen niet uit de verf en dus liepen wij achter de feiten aan (25-20). De tweede set bracht helemaal weinig goeds (25-14). In de derde set verving Robin Hekkers Minke Hoge Bavel. Aanvallend konden we aanvankelijk geen vuist maken tegen de goed georganiseerde Dynamo-meiden.

Van de kant af werd een creatieve oplossing verzonnen. Orion ging met een tweede spelverdeelster aan de slag: Minke voor Nady Koster. Het 2-4-systeem, waarbij afwisselend de spelverdeelster voor of achter stond, miste zijn uitwerking niet. De meiden van coach Brouwer raakten volledig de weg kwijt. In de anders zo vertrouwde standaard situaties, wisten ze nu amper wie hun directe tegenstander was. Zowel Minke als Robin varieerden er lustig op los. Winst 21-25 en zicht op meer punten.

Balans
De positieve lijn werd in de vierde set doorgetrokken met een spannende slotfase, waarin Orion met 26-28 aan het langste eind trok. De balans was daardoor in evenwicht.

De start van de beslissende vijfde set was matig. Een 8-2 achterstand was te groot om te kunnen inlopen (15-7).

 

 

Wedstrijd:
Zaterdag 16 maart 2024 in sporthal De Vlaskoel in Tubbergen
Dynamo Tubbergen DS1 – Rensa Family Orion DS1
Uitslag: 3 – 2
Setstanden: 25-20, 25-14, 21-25, 26-28, 15-7
Tekst: Henk Goor
Foto aanhef: Martien Wassink