• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Wederom herstel voor Heren 2

Nieuws

Focus4U Woudenberg HS1 – Rabobank Orion Volleybal HS2: 1 – 3

Na het ‘debacle van Nijmegen’ twee weken geleden, revancheerde Rabobank Orion Heren 2 zich zaterdag 22 februari in en tegen de oude bekende Woudenberg. De teams strijden immers al drie seizoenen onafgebroken tegen elkaar, nadat ze in het seizoen 2017/2018 beiden zijn gepromoveerd naar deze eerste divisie.

Uiteraard was het ongebruikelijk om aan te treden in een weekend dat met name het zuiden en oosten de feestneus op hebben. Maar goed, tijd = tijd, en met 12 spelers en twee man begeleiding werd de reis aanvaard richting midden-Nederland.

Over de wedstrijd: Set 1 had het predicaat ‘niet representatief’ voor datgene wat het team in zich heeft. Er volgde herstel in set 2, waarbij we met name door focus op eigen spel beter in de wedstrijd kwamen. Lepel daarbij op dat we nog een tactisch wat beter gingen spelen in set 3 en 4 meer verschil creëerden met de opponent, wier spelwijze niet onbekend zal zijn gezien de samenstelling van het team en de reeds aangegeven historie.
Het resultaat geeft dan reden tot tevredenheid, maar geldt dat dan ook voor het spel? Desalniettemin een prima herstel. De pluim van de dag gaat uit naar Heren 3-speler en inmiddels legendarisch createur wedstrijdverslagen Peter-Paul Dijkman (PP in de volksmond).
Dat we regelmatig tappen uit de derde divisie-koploper en eigen ‘Talent Team’ Heren 3, is geen geheim. Gisteren bleek wel weer dat een speler uit de derde divisie-koploper Heren 3 ook weer naadloos mee kan spelen twee niveautjes hoger. De technisch vaker gebruikte uitspraak ‘de lijn als ‘één selectie’ wordt dan bewaarheid. We maken er maar weer gebruik van ☺! Wie het breed heeft . . .

Zaterdag 14 maart a.s. volgt weer een volgende wedstrijd, ditmaal tegen buur Bovo in eigen huis. Dat team zal de punten hard nodig hebben, gezien de strijd die gaande is met als doel lijfsbehoud. Aan ons om te laten zien weer wat we in huis hebben . . . Komt dat zien, aanvang wedstrijd staat gepland om 17:30 uur.

NB: Het team zal zaterdag 29 februari a.s. weer gebruiken voor het gebruikelijke ‘studiereis event’. Na Berlijn en Praag zal nu Gdansk aangedaan worden om daar lokaal cultuur te snuiven. Altijd leerzaam en een prima team building activiteit ☺! Veel plezier heren.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 22 februari 2020 in De Camp Woudenberg
Focus4U Woudenberg HS1 – Rabobank Orion Volleybal HS2
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 25-19, 23-25, 21-25, 18-25
Verslag: Marco Buiting
Foto aanhef: Archief Hans van Dijk