• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2 houdt het bij 19 winstpartijen

Nieuws

VVH HS1 – Seesing Personeel | Orion HS2:  2 – 3

19 winstpartijen . . .  Seesing Personeel | Orion Heren 2 had zich begin van het seizoen voor ogen gehouden dat dit noodzakelijk is voor een kampioenschap. In deze missie is het team geslaagd.

De wedstrijd tegen VVH mocht niet de boeken ingaan als hoogstaand, wel dat het publiek de grote winnaar was van de dag. Net zoals op de trainingen afgelopen week was merkbaar dat de spanning weg was en de scherpte eraf. Het enige wat resteerde binnen het team was de wil om niet te verliezen: geen zeperd aan het eind van het seizoen met als gevolg een rotgevoel. Dat werd bewerkstelligd via een vijfsetter. Opmerkelijk was natuurlijk de uitslag in set 5, zeker gezien de marge. Verder hoeven we weinig kwijt over de wedstrijd, behalve dat deze in een prima onderlinge verstandhouding verliep. De heren uit Harderwijk kennen ook hun nuchterheid, de geste richting ons als competitiewinnaar werd zeer zeker gewaardeerd.

Memorabel was het een na laatste punt. Kind van de club, en gelegenheidsaanvoerder, Rik Timmers nam afscheid met een duidelijke claim op een van de te vergeven SJEM bokalen aan het eind van het seizoen binnen de jongens- en herenlijn. De VVH-setter moest het ff doen met een balafdruk in zijn gelaat.
Een korte uitleg: een SJEM is in feite het uitdelen van de bal in de waffel van de tegenstander. Daarvoor loven we binnen de club jaarlijks een prijs uit . . .  Menigeen had het niet verwacht, maar onze ‘Rikkert’ kiest voor zelfstandigheid met studie in Amsterdam, waardoor na jaren van opleiding en trouwe dienst afscheid nemen van een rots in de branding. Uiteraard wensen we Rik het beste toe, en hopen dat hij na Orion een ander warm volleybalbed gaat vinden. Rik: het ga je goed!

20180421_vvh_hs2_rik_2
Gelegenheidsaanvoerder Rik in actie.

De aankomende week staat in het kader van rust. Daarna pakt de selectie de draad weer op. Uiteraard putten we uit eigen opleiding, want niveau hebben we voldoende in de teams onder Heren 2. Opleidingsteam Heren 3 heeft zij opmars beloond met een plek in de 3e divisie, daaronder staat het ook zeer zeker niet stil. De periode mei/juni gaan we dan ook uitgebreid benutten om aanwezig talent te laten ruiken aan het grotere werk.

Aankomend seizoen dus weer de 1e divisie voor Orion Heren 2. Ongetwijfeld wordt dat weer een weerzien met oude bekenden. We kijken er weer naar uit! U als trouwe volger toch ook?

Wedstrijd:
Zaterdag 21 april 2018  in Harderwijk
VVH HS1 – Seesing Personeel | Orion HS2
Uitslag:  2 – 3
Setstanden: 25-19, 23-25, 22-25, 25-18, 2-15
Verslag: Marco Buiting