• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 2: Snel vergeten, of niet?

Nieuws

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem HS2 – VoCASA  HS2: 3 – 1

De primaire reactie vanuit het publiek na de wedstrijd tegen de reserves van ‘de paarsen’ uit Nijmegen, was voornamelijk ‘snel vergeten’ en ‘voor een vijfde set waren we niet blijven zitten’. Bij tijd en wijle was de wedstrijd inderdaad voor publiek en omstanders niet om áán te gluren.

Het had meer het predicaat ‘de gevulde dame in de te krappe legging’. Je wordt gedwongen om ernaar te kijken, maar dan gaat de aandacht weer snel over op de orde van de dag.

Persoonlijk moeten we wel een dikke les halen uit het treffen met de VoCASA-heren. Het spelen van het eigen spel is vaak belangrijker dan het uitvoeren van strategieën. Wat dat betreft was ons schakelend vermogen in de wedstrijd onder de maat en lieten we ons verleiden tot iets wat uw verslaggever benoemt als ‘hun spelletje’.

Complimenten wel weer naar het team van Eric Maan. Er werd geknokt als een malle. En ja, VoCASA  had ons in set drie volledig bij de knikkers met hun spel. De narrow escape was er, gelukkig in vier sets, met vier punten extra weer op ons conto. Helaas was het spel niet zo verleidelijk als de wedstrijd van het Heren 3-opleidingsteam voor ons en Heren 4 daarvoor. Je kunt niet alles hebben, nietwaar? Deze dienen we dus niet snel te vergeten, maar als onderdeel zien van ons proces. De ervaring dient ons weer verder te brengen . . .

Na het annuleren van de uitwedstrijd twee weken geleden, spelen we zaterdag 9 november, misschien wel opmerkelijk, tegen de heren uit Woudenberg. We wrijven het er maar weer even in: twee jaren geleden de runner up in de tweede divisie bij ‘ons kampioenschap’. Vorig seizoen in de onderlinge confrontaties was Woudenberg winnaar op set-saldo. De teams zijn altijd al aan elkaar gewaagd geweest.

De opmerking dient gemaakt te worden, dat onze samenstelling wèl is gewijzigd in het afgelopen en huidige seizoen. Desalniettemin een taaie tegenstander weer. Hopelijk krijgen we nu het publiek wel weer op de banken in onze eigen Topsporthal, aanvang 17.30 uur.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 2 november 2019 in SaZa Topsporthal Doetinchem
Rabobank Orion Volleybal HS2 – VoCASA HS2
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-22, 18-25, 25-23, 25-21
Verslag: Marco Buiting
Foto aanhef: archief Hans van Dijk